Fasolka po bretońsku

Źródło: http://pokazywarka.pl/e0jqdu/

Składniki:
* 2 x fasolka z puszki
* 2 x pomidorki z puszki
* kiełbasa
* trochę boczku
* 2 cebule
* przyprawy [pieprz, papryka ostra, majeranek, ewentualnie sól albo vegeta, o ile kiełbasa nie jest już wystarczająco słona]
* łyżkę smalcu
* trzy ząbki czosnku

Przygotowanie:
1. Kroimy boczek z kiełbasą i cebulę.
2. Do garnka wrzucamy łyżkę smalcu, dodajemy mięcho z cebulką i przysmażamy trochę, żeby cebulka była miękka, wciskamy czosnek.
3. Wrzucamy fasolę z puszki
4. Wrzucamy pomidory + przyprawy.
5. Czekamy i mieszamy.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: